Spring til indhold

259. Nedlukning af personalestøtte til IF Ryttergården

Socialudvalget

Af Thilde S. Abt

I IF Ryttergården får psykisk sårbare borgere en mulighed for at være en del af foreningslivet, som de ellers ikke ville have mulighed for. Disse borgere er afhængige af, at der er nogle medarbejdere tilknyttet med viden om målgruppen. Medarbejderne er ikke alene med til at facilitere idrætsaktiviteterne, men er opmærksomme på borgerne og på hvordan de har det. De er opsøgende, eksempelvis ved at kontakte en borger, der ikke er mødt op nogle gange, og viser derved borgerne, at de er vigtige og at at der bliver lagt mærke til, når de ikke er der. Disse borger har brug for den tryghed og omsorg medarbejderne giver.

Holbæk kommune har en politik for Børn, Unge og Voksne med særlige behov, hvor det tydeligt fremgår, at kommunen vil have stort fokus på denne gruppe borgeres fysiske og mentale helbred (mål 1), samt deltagelse i fællesskaber (mål 2). I mål 2 står der blandt andet;
".....Ensomhed og isolation er omvendt de faktorer, som har størst negativ indflydelse på borgerens mulighed for trivsel.
Derfor tror vi på, det giver trivsel og livskvalitet at være en del af et fællesskab. Man føler sig værdsat af andre mennesker, og fællesskabet danner ramme om personlig udvikling, venskaber og oplevelser"
I punkt 4 står der;
"Mennesker med særlige fysiske, psykiske eller sociale behov kan have udfordringer, som vanskeliggør deres deltagelse i sociale sammenhænge. Måske føler de sig ikke velkomne i idrætsforeningen eller ungdomsklubben. Måske har de svært ved at leve op til fællesskabets forventninger eller krav. Derfor har kommunen en opgave med – sammen med familie og netværk - at understøtte disse borgeres muligheder for at deltage i fællesskaber til gavn for dem selv og andre.
Fællesskaber skal tænkes ind i kommunens tilbud og indsatser til borgere med særlige behov. Holbæk Kommune tager aktivt del i at samarbejde om at understøtte borgernes deltagelse i fællesskaber".

Hvis man vælger at spare på tilbud til psykisk sårbare borgere, går man stik imod egene politikker!

Hvis man fjerner medarbejdere i IF Ryttergården frygte jeg, at Ryttergården vil blive nødt til at lukke, hvilket vil få store menneskelige konsekvenser - hvilket igen vil have økonomiske konsekvenser.
IF Ryttergården er en unik mulighed for at psykisk sårbare borgere kan være en del af det foreningsliv, de ellers ikke vil have mulighed for at deltage i. IF Ryttergården er med til at skabe fysisk og mental sundhed og giver borgerne et fællesskab, hvor fokus er på sporten og ikke på deres psykiske udfordringer. Disse borgere er afhængige af medarbejderne i IF Ryttergården.



Feedback

Sidst opdateret

30.08.2023

Ansvarlig redaktør

Jonas Hosbjerg Nordlund